latinica  ћирилица
19/08/2016 |  16:01 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Фоча- Реконструкција Хируршког центра (ВИДЕО/ФОТО)

У Универзитетској болници Фоча у току је реконструкција Хируршког центра и замјена прозора, врата и фасаде ради побољшања енергетске ефикасности.
Фоча: реконструкција - Фото: РТРС
Фоча: реконструкцијаФото: РТРС

Вриједност пројекта већа је од два милиона марака.

У централном павиљону, гдје су и смјештене службе Хируршког центра на равном дијелу крова, надоградњом ће се добити 300 метара квадратних новог радног простора. Осим модернизације, новоопремнљене просторије услов су за акредитовање појединих услуга.

- Правимо три нове операционе сале и од овог садашњег операционог блока ћемо реконструисати интензивну његу - рекао је Вељко Марић, директор Универзитетске болнице Фоча.

Ведран Шитум, представник извођача радова, истакао је да се радови одвијају према плану и да очекује да ћемо до краја седмице бити завршени.

Фото: РТРС

У овој здравственој установи најављују да ће ускоро почети и с изградњом зграде Завода за заштиту здравља, дијела просторија за болничке лабораторије и стоматолошку поликлинику, чиме ће бити побољшани и услови за извођење наставе за студенте на четири студијска програма овдашњег Медицинског факултета.

Инвестирање у здравство, подржавјају и грађани.

Увођење енергетске ефикасности један је од начина за побољшање ситуације и за пацијенте и запослене у здравству. Уз подршку Министарства грађевинарства и екологије Српске, фочанска болница послије шест деценија добиће ново рухо.

- У првој етапи су два блока вриједности 2,2 милиона КМ, а сљедећа етапа ће обухватитуи четири блока у вриједности од четири милиона марака - каже Радисав Машић, начелник општине Фоча.

 

У Универзитетској болници Фоча у којој се лијече пацијенти из свих крајева Српске и Федерације БиХ, очекују да ће им Министарство здравља и социјалне заштите помоћи да путем једног од пројеката опреме ангио салу и добију магнетну резонанцу.