latinica  ћирилица
22/08/2016 |  20:37 ⇒ 23/08/2016 | 17:00 | Аутор: СРНА

"Спидо" и "Ралф Лорен" раскинули уговоре са Лохтијем

Произвођач спортске опреме за пливаче "Спидо" и модна кућа "Ралф Лорен" саопштили су да раскидају уговоре са америчким спортистом Рајаном Лохтијем након лажних изјава о пљачки током Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Компаније су уговоре повукле након што је Лохти лагао о томе да га је наоружани полицајац опљачкао током ноћног изласка у Рију.

"Не можемо толерисати понашање супротно од наших вриједности за које се наш бренд дуго залагао", наводи у саопштењу "Спидо".

"Ралф Лорен", који је уклонио лик Лохтија са своје интернет странице, наводи да је спонзорство важило само за Олимпијаду у Рију и да уговор неће бити обновљен.

Лохти је првобитно тврдио да су он и његових тројица колега из тима опљачкани под пријетњом ватреним оружјем.

Међутим, званичник полиције Фернандо Велозо изјавио је да амерички пливачи нису опљачкани.

Према његовим ријечима, један од спортиста или више њих уништили су тоалет на бензинској станици и потом су понудили да плате одштету.

"Американци су платили и отишли након реаговања наоружаних припадника обезбјеђења. Један од чувара је оправдано извукао наоружање због непредвидивог понашања једног од пливача", навео је Велозо.

Амерички Олимпијски комитет потврдио је у саопштењу верзију коју је испричао Велозо, додајући да је такво понашање спортиста неприхватљиво и не представља вриједности тима САД.