latinica  ћирилица
08/09/2016 |  16:19 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

Чубриловић: НСРС активно учествује у процесу приближавања ЕУ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић данас је на састанку са новоименованим замјеником шефа Делегације ЕУ у БиХ Калдуном Сином и шефом политичког одјељења ЕУ у БиХ Метјуом Филдом истакао да Народна скупштина Републике Српске активно учествује у процесу приближавања Европској унији и испуњавању обавеза из европске агенде, што подразумијева и доношење реформских закона.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији, Чубриловић је рекао да је у БиХ потребно изградити више повјерења и међусобног уважавања како би друштво остварило напредак и како би се постигли бољи резултати у области привреде, економије и реалног сектора што би грађанима омогућило бољи животни страндард, саопштено је Народне скупштине.

Како је наведено, Чубриловић је истакао да је Народна скупштина, као највиши уставотворни и законодавни орган Републике Српске, одлучна да користи сва легитимна и легална средства како би на најбољи начин заступала интересе грађана који су бирали народне посланике.

Предсједник Народне скупштине изразио је увјерење да ће бити настављена успјешна сарадња са представницима Делегације Европске уније у БиХ и њиховом канцеларијом у Бањалуци.