latinica  ћирилица
09/09/2016 |  12:23 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Топић: Посљедње припреме за отварање ауто-пута (ФОТО)

На новоизграђеној дионици ауто-пута од Прњавора до Добоја врше се посљедње припреме за свечано отварање које ће се одржати у недјељу на петљи код Прњавора - изјавио је за Радио Републике Српске, Душан Топић, директор предузећа Аутопутеви Републике Српске.
Аутопут Прњавор - Добој - Фото: РТРС
Аутопут Прњавор - ДобојФото: РТРС

Он је истакао да се извјесно вријеме неће наплаћивати путарина и очекује да ће се већина саобраћаја усмјерити на нову саобраћајницу, која је изграђена према највишим европским стандардима са око 50 бетонских објеката.

- Највећи објекат је мост преко ријеке Босне дужине 412 метара, мост преко Укрине 192 метра, а осталих 50-ак објеката су надвожњаци преко аутопута, подвожњаци и мостови преко локалних водотока. Гарантни период на изведене радове је двије године плус за одређену специфичну опрему - као што је опрема за праћење, управљање, за наплату путарине - гдје је по спецификацијама произвођача то отприлике пет година. Квалитет радова је, наравно, најважнија ставка у сваком пројекту па и овом - рекао је Топић.

Аутопут Прњавор - Добој (Фото: РТРС)

Он је истакао да су радови изведени на највишем нивоу.

- Квалитет је све вријеме праћен на највишем нивоу, од стране веома стручног тима који је потврдио да су радови урађени квалитетно, да су достављени сви потребни докази и атести о уграђеном материјалу, на основу чега је Министарство за грађевинарство и екологију и издало употребну дозволу за ауто-пут, а без чега не бисмо могли да га пустимо у саобраћај у недјељу - рекао је Топић за Радио Републике Српске.