latinica  ћирилица
17/09/2016 |  08:51 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Бијељина: Бесплатни превентивни прегледи у Дворовима

Болница "Свети Врачеви" Бијељина организовала је данас бесплатне превентивне прегледе у насељу Дворови с циљем раног откривања и превенције кардиоваскуларних болести.
Бијељина: бесплатни превентивни прегледи - Фото: СРНА
Бијељина: бесплатни превентивни прегледиФото: СРНА

Директор Болнице Синиша Максимовић рекао је да су овакве акције значајне и за указивање на факторе ризика јер су кардиоваскуларна и малигна обољења водећи узроци смрти на овим просторима.

- Бијељинска болница има добро организовану кардиоваскуларну и посебно кардиолошку службу која је значајно оснажена радом ангио-сале у којој је за двије године збринуто 1.200 пацијената из регије, али и цијеле Републике Српске и урађено 1.400 процедура - оцијенио је Максимовић.

Он је рекао да је то огроман и добар резултат и да Болница у Бијељини обезбјеђује пацијентима врхунску здравствену заштиту.

- Превентивно дјеловање није приоритет болница него домова здравља, али укључили смо се у акцију заједно са колегама из Дома здравља Бијељина који то интензивно и често раде, да помогнемо да се зравствени систем у граду подигне на што виши ниво - закључио је Максимовић.

Штанд за превентивне прегледе отворен је од 9.00 до 14.00 часова, а за првих сат времена прегледано је 30 пацијената.

Прегледи обухвата мјерење шећера у крви, холестерола и крвног притиска, као и снимање рада срца по процјени љекара.

Акција је организована на позив мјештана Дворова, што је мјесна заједница у Бијељини са 9.000 становника.