X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
18/09/2016 |  17:55 ⇒ 19:30 | Извор: СРНА

Фићо поново на Сутјесци - стар 45 година, а као нов

Рели Сутјеска некада је био препознатљив по "фићи", који се не производи већ 30 година, а након дужег одсуства са овог такмичења национални југословенски аутомобил поново се докотрљао на Сутјеску, захваљујући Муазу Шошу из Горажда.
Фоча - Фићо на релију - Фото: СРНА
Фоча - Фићо на релијуФото: СРНА

Застава 750, популарни фићо, рађен по узору на италијански фијат 600, био је симбол и понос југословенке цесте, а данас га возе ријетки заљубљеници у стара возила, који не крију и да су југоносталгичари.

Мада је произведен 1971. године, овај дотјеран и појачани олдтајмер дјелује као да је тек изашао са фабричке траке.

Шошо прича да га је купио прије четири године и да је у овако добром стању захваљујући бившем власнику, који га је одлично одржавао.

- Веома је тешко јданас наћи дијелове за возило старо 45 година, па сам доста дијелова морао пребацити са југа. Задњи крај му је преправљен, стављене су фелге петнеске, гуме 205-50, што је необично не само за фићу, већ и за већа аута, али иде добро - каже Шошо.

Власник истиче да су на ауту проширени блатобрани, јер гуме нису могле стати, па је лимарија преправљена, а мотор је рађен од фиата 127 или од југа 45, што није велика разлика у односу на његов изворни мотор.

Мијењач, као и читава унутрашњост аутомобила, остали су оригинални, објашњава Шошо.

Гдје год се појави са својом фићом, Муаз прича да привлачи већу пажњу него БМВ, ауди и друга луксузна аута, а тако је ове године било и на релију Сутјеска.

- Фићо се на релију показао одлично, изазвао је велику пажњу. Људи су видјели да још може одлично да иде, а првог дана такмичења био сам други у туристичкој класи, што је велики успјех са овако старим аутомобилом - каже поносно.

Од када је у његовом власништву, прешао је са њим око осам хиљада километара и никада га није оставио на путу.

Шошо је рекао да фићо буди лијепа сјећања, а сви који су остајали са њим у квару, лако су то рјешаваи, јер се тада имало много више времена за све. Каже да се њиме савкодневно вози по Горажду, а ово му је најдаља тура.

Он истиче да је фићо све цјењенији и да тренутно на тржишту кошта од четири до пет хиљада марака.

- Има људи који га никада не би продали, ма колико новца да им понудите, а ја сам један од таквих и никад га се нећу одрећи. Возићу га док се буде могао "котрљати" - увјерава Шошо.

Каже да његов миљеник може да развије брзину и до 130 километара на сат.

- Није проблем колико брзо може ићи - проблем је како стати са њом, зато што су кочнице напријед такве-какве су, па је тешко закочити, али мотор је одличан - завршио је причу гораждански возач.