latinica  ћирилица
19/09/2016 |  11:19 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

У Трњацима код Бијељине отворена нова амбуланта породичне медицине

У Трњацима код Бијељине данас је свечано отворена нова амбуланта породичне медицине.
Амбуланта (архив) - Фото: РТРС
Амбуланта (архив)Фото: РТРС

Објекат површине 100 квадратних метара у чију је изградњу и опремање Дом здравља Бијељина уложио 140.ооо марака свечано је отворио директор Дома здравља Златко Максимовић.

-Упркос опструкцијама градске власти која нам током ове године није уплатила ниједну марку, а била је дужна да рад Дома здравља финансира са 700.000 марака, ми смо успјели да изградимо и опремимо ову амбуланту.Градска управа опструисала је и издавање употребне дозволе – рекао је Максимовић .

Он је додао да Дом здравља Бијељина наставља са праксом изградње амбуланти породичне медицине у свим селима и удаљеним мјесним заједницама, како би пацијентима олакшали и приближили примарну здравствену заштиту.

Иницијативу за изградњу ове амбуланте покренули су мјештани Трњака, села у коме живи око 350 породица, а користиће је и становништво сусједних села Међаши и Балатун, укупно око 4.500 становника.

Сви они до сада су користили медицинске услуге у најближој амбуланти у Дворовима, која је због тога била преоптерећена.Планирано је да у новој амбуланти свакодневно ради тим породичне медицине.