latinica  ћирилица
19/09/2016 |  18:21 | Аутор: СРНА

Додик честитао Медведеву побједу Јединствене Русије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас најискреније честитке предсједнику Јединствене Русије Дмитрију Медведеву поводом убједљиве побједе коју је ова странка остварила на парламентариним изборима у Русији.
Јединствена Русија - Фото: Screenshot/YouTube
Јединствена РусијаФото: Screenshot/YouTube

"Повјерење грађана Русије које Вам је указано најбоље је признање за Ваш досадашњи рад, и рад Ваше партије. То је истовремено потврда успјешне политике, не само за стабилност и просперитет Ваше земље, већ политике која Русију чини незаобилазним фактором мира и стабилности у цијелом свијету", истакао је Додик.

"За нас у Републици Српској, који традиционално имамо блиске везе са Русијом и руским народом, снажна и просперитетна Русија, од посебне је важности за мир, стабилизацију прилика и бољу будућност", поручио је предсједник Српске у честитки Медведову.

Јединствена Русија је на јучерашњим парламентарним изборима освојила једну од најубједљивијих побједа, освојивши рекордан број мандата и уставну већину.

Јединствена Русија добила је више од 54 одсто укупних гласова и тиме освојила рекордних 343 од укупно 450 посланичких мјеста.