latinica  ћирилица
21/09/2016 |  11:20 ⇒ 11:25 | Аутор: СРНА

Краљица Елизабета се дописује са руском ученицом

Руска ученица Ксенија Дудченко из града Сајанска добила је писмо британске краљице Елизабете Друге, као захвалност за претходно писмо у коме јој је Ксенија честитала рођендан.

Све је почело од обичног часа енглеског на којем је наставница предложила ученицима да за вјежбу напишу писмо битанској краљици.

Ксенија је писала о себи и свом родном граду и честитала је краљици 90-ти рођендан.

Али, за разлику од њених школских другова, Ксенија је одлучила да краљици заиста пошаље писмо, а коверту је адресирала: "Бакингемска палата, Лондон, Велика Британија".

Шест мјесеци касније, Ксенија је добила одговор од краљице Елизабете Друге.

"Драга Ксенија! Краљица ме је замолила да ти одговорим и рекла да ти се захвалим за прелијепе фотографије које си послала за 90. рођендан Њеног величанства", пише у писму које је потписала краљичина дворска дама Риченда Елтон.

"Њено величанство послало ми је чланак о Бакингемској палати, свом накиту и младости", каже Ксенија.

Дјевојчица није могла да повјерује у то да је заиста добила одговор, а њени школски другови рекли су да је то - превара.

"Међутим, наставница енглеског их је разувјерила. Она је рекла да Елизабета Друга одговара на писма, али не свима", објаснила је Ксенија.

Она сада има много више ентузијазма да научи енглески језик. "Када добро научим енглески, посјетићу краљицу", најављује Ксенија, а преносе руски портали.