latinica  ћирилица
30/09/2016 |  12:46 ⇒ 15:23 | Аутор: РТРС

Грујичић: Дураковић дискриминише Србе

Заједнички кандидат српских странака за начелника општине Сребреница Младен Грујичић данас је демантовао изјаве његовог противкандидата Ћамила Дураковића у федералним медијима да се врши инжењеринг да Срби из Србије гласају за Грујичића.
Младен Грујичић - Фото: СРНА
Младен ГрујичићФото: СРНА

"То су Срби који су протјерани са својих огњишта, којима имовина ни 25 година након прогона није обновљена и немају услова да се врате на своја имања у сребреничкој општини због дискриминаторског односа Дураковића и његових претходника према Србима и обнови њихова имовине", рекао је Грујичић.

Он истиче да је дискриминаторска, незамислива и неприхватљива Дураковићева тврдња да Србин не може побиједити и бити начелник сребреничке општине. "То је политика апартхејда и не доноси ништа добро будућности овог мјеста", поручио је Грујичић.

Он истиче да жели водити политику мира и суживота и изједначавања равноправности српског народа у овој општини, који је већ 17 година дискриминисан од апсолутне бошњачке власти, односно апсурдне власти бошњачке мањине над српском већином у Сребреници.

Говорећи о изборном инжењерингу, Грујичић упозорава да то спремају Бошњаци манипулисањем гласова из Федерације БиХ, јер је пријављено гласање око 3.000 бошњачких бирача у одсуству и поштом на што Општинска изборна комисија нема увид и контролу.

"Око 100 старих и болесних Срба неће моћи да обави гласање јер Општинска изборна комисија, у којој су Бошњаци већина, није формирала мобилни тим за омогућавање бирачког права непокретним болесним особама", истакао је Грујичић.

Он је позвао све релевантне домаће и стране организације да врше мониторинг у 10 градова у ФБиХ у којима се гласа у одсуству за Сребреницу и над бројањем гласова који поштом стигну за ову општину, као и контролу рада Општинске изборне комисије.

Извор: СРНА