latinica  ћирилица
30/09/2016 |  14:38 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Непознати починиоци запалили ресторан на Тјентишту

У Националном парку „Сутјеска“ Тјентиште синоћ иза 22.00 часа чувар је током обављања редовних дужности примијетио ватру на новоизграђеном објекту ресторана смјештеног уз магистрални пут Тјентиште – Требиње у Долини хероја у подножју Споменика бици на Сутјесци и Спомен собе.
Пожар - ресторан Тјентиште - Фото: РТРС
Пожар - ресторан ТјентиштеФото: РТРС

Како је саопштено, он је одмах обавијестио надлежне у Националном парку „Сутјеска“ и почео са гашењем ватре која је почела да захвата зидове објекта, прозоре и врата.

Брзом интервенцијом жирење пожара је заустављено.

- Овај нечастан чин сматрамо најгрубљим вандализмом који су вјероватно направили они којима смета што Национални парк „Сутјеска“ иде узлазном путањом и испуњава све правце свог развоја који је годинама био стагниран – став је руководства Националног парка „Сутјеска“ и свих запослених који су згрожени да је некоме ово недјело требало да послужи у неку сврху која ће угрозити развој најпозитивнијег примјера обнове овог дијела Републике Српске.

Полицијски службеници изишли су на мјесто догађаја и обавили увиђај.

У нади да ће истрагом бити пронађени виновници овог догађаја најављујемо да никакво сигнализирање и наговјештаји вандалског вршљања по овом парку неће бити сметња његовог даљњег развоја уз константу подршку Владе Републике Српске.

Подсјећамо да је овај угоститељски објекат сутра требао бити пуштен у рад, као је један од најрентабилнијих у овом дијелу Српске смјештен уз магистралну саобраћајницу која је са изградњом тунела и уређењем пута преко Чемерна све фреквентнија, наведено је у саопштењу Управае ЈУ Националног парка „Сутјеска“ Тјентиште.