latinica  ћирилица
02/10/2016 |  12:58 ⇒ 15:51 | Аутор: РТРС

Држављани Србије нису учествовали у нарушавању јавног реда и мира у Прњавору

Полицијској станици Прњавор, предсједник Општинског одбора СДС у Прњавору Синиша Гатарић јуче је пријавио да су у хотелу „City“ налазе лица из Србије, која су ту дошла како би изазвала пометњу и проблеме приликом гласања, те да је потребно да се реагује.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Поступањем по запримљеној пријави, полицијски службеници Полицијске станице Прњавор и Јединице за подршку Бања Лука су у хотелу затекли десет лица, држављана Републике Србије и два лица, држављана Републике Српске. Извршеним провјерама кроз базу података „Интерпол“ утврђено је да се лица, држављани Републике Србије, не потражују, наводи се у саопшењу МУП-а РС.

Извршеним прегледом лица, просторија, пртљага као и путничких возила са којима су лица дошла, утврђено је да лица код себе не посједују предмете који су погодни за извршење кривичних дјела или прекршаја.

Даљим оперативним провјерама утврђено је да су у холу хотела и испред хотела исте вечери јавни ред и мир нарушили Д.М, С.Г и С.С, сва тројица из Прњавора на штету М.С. из Бања Луке, који се налазио у друштву држављана Републике Србије.

Против наведених лица, слиједи подношење извјештаја о прекршају.

Такође, у циљу објективног и истинитог информисања, обавјештавамо јавност да није била ангажована Специјална антитерористичка једница МУП-а РС, како су пренијели поједини медији, закључује се у саопштењу МУП-а РС.

Незванично сазнајемо да је кривична пријава поднесена против извршилаца прекршаја Драгана Миланковића, Саше Гатарића и Слободана Спасојевића, а оштећен је Милан Стојановић.