latinica  ћирилица
06/10/2016 |  18:23 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Навијачи Косова и Хрватске скандирали: Убиј Србина! Србе на врбе! (ВИДЕО)

Навијачи репрезентација Косова и Хрватске уочи вечерашње утакмице у Скадру (20.45 часова) пажњу су посветили Србима.
Навијачи Косова (извор: Независне) -
Навијачи Косова (извор: Независне)

Доказ томе је и видео снимак на којем се јасно чују заједнички покличи "Убиј Србина" и "Србе на врбе".

Међутим, да у Скадру не протиче све у оваквом амбијенту побринули су се навијачи Хајдука из Сплита, који су упали у један хотел и провоцирали навијаче домаће екипе.

"Независне" подсјећају да су навијачи сплитског Хајдука јуче најавили да планирају да изазову нереде и прекину утакмицу између Косова и Хрватске у квалификацијама за Свјетско првенство.

Навијачка група "Торцида" спрема акцију да прекине меч у албанском Скандру, а такве сумње потврдио је и повјереник за безбједност Фудбалског савеза Хрватске Мирослав Марковић.

"То нису гласине, него информације које оперативним радом скупљамо са разних страна. Када се оне потврде са више мјеста шаљемо их организаторима. Не желимо да излазимо са детаљима да не бисмо угрозили рад полиције, ако свако одради свој посао биће у реду", рекао је Марковић.

Он је додао да се за безбједност брину албанска и косовска полиција, као и да вјерује да ће сваки инцидент бити сведен на минимум.

"Постоји информација да се планирају нереди, али не могу да кажем колико је озбиљна. Имамо одличну сарадњу са полицијом", поручио је Марковић.

Утакмица између Косова и Хрватске игра се вечерас од 20.45 часова у Скадру.

Извор: Независне