latinica  ћирилица
18/10/2016 |  08:48 | Аутор: РТРС

Шаљиво такмичење у етно-селу у Пиви: Лежао 23 сата

Побједник овогодишњег такмичења у излежавању је двадесетчетворогодишњи Никшићанин Петар Албијанић.
Необични рекорд Петра Албијанића - Фото: Novosti.rs
Необични рекорд Петра АлбијанићаФото: Novosti.rs

Он је лежећи непрекидно 23 сата "зарадио" 200 евра. Било је то пето такмичење у излежавању, а за титулу највећег лењивца борило се шесторо учесника.

Побједник Петар ипак доста је далеко од рекорда ПодгоричанинаМарка Ђуровића који је прије двије године без прекида лежао чак 37 сати. Прошлогодишњи побjедник Игор Кисић из Билеће био је ближи - издржао је лежећи 33 и по сата.

- Рекорд није оборен и управо то ће нам бити циљ наредне године, да наградни фонд прилично подигнемо за онога ко обори Марков рекорд. Такође, такмичење ће бити одржано као ранијих година, у љетњим мјесецима. Ове године једноставно је била идеја да то мало повежемо са изборима и на тај начин учинимо такмичење интересантнијим - казао је Мићо Благојевић, власник Етно-села "Монтенегро" у Горњим Брезнама у Пиви.

Прије почетка такмичења у етно-селу су "отворене" неасфалтирана улица и метеоролошка станица, која ради на принципу висећег камена.

Организована је и трка бициклима, названа "Полако, стићи ће се", а десетак такмичара трудило се да стазу дугу 300 метара пређу што спорије.

Побједник трке је тринаестогодишњи Јован Милатовић који је био највјештији у техници одржавања на бициклу.

Извор: novosti.rs