latinica  ћирилица
21/10/2016 |  15:10 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

У суботу облачно са кишом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно облачно са кишом у већини крајева, а током поподнева услиједиће смањење облачности у јужним, западним и дјелимично централним и источним подручјима.

У Републици Српској јутро ће бити претежно облачно, мјестимично тмурно и магловито са кишом у већини крајева, а на југу се очекују и локални пљускови.

Током пријеподнева киша ће слабити и постепено престајати, најприје, на западу, а поподне и до вечери и у осталим крајевима, уз дјелимично смањење облачности, па ће бити и сунчаних интервала, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутарња температура биће од шест до 11, на југу од 10 до 15, а највиша дневна од 10 до 16, те на југу од 16 до 20 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха данас у 14.00 часова: Бјелашница пет, Бањалука, Бихаћ и Крyпа на Уни осам, Мркоњић Град, Нови Град и Дрвар девет, Приједор, Србац, Рибник, Градачац, Јајце, Чемерно и Сански Мост 10, Бијељина, Добој, Хан Пијесак и Шипово 11, Гацко и Тузла 12, Зворник, Калиновик, Соколац, Горажде и Иван-седло 13 степени Целзијусових.

У Невесињу, Сребреници, Рудом, Вишеграду, Билећи, Бугојну и Ливну измјерено је 15 степени, у Требињу, Сарајеву и Зеници 17, Фочи 18, Мостару 19, у Неуму 20, док је у Стоцу измјерен 21 степен Целзијусов.

Извор: СРНА