latinica  ћирилица
24/10/2016 |  09:50 | Аутор: РТРС

"Аеродром Бањалука има потенцијал да постане најконкурентнији у региону"

Вршилац дужности генералног директора београдског Аеродрома "Никола Тесла" Саша Влаисављевић рекао је да Аеродром Бањалука има потенцијал да уз одређена улагања постане најконкурентнији у региону.
Аеродром Бањалука - Фото: Wikipedia
Аеродром БањалукаФото: Wikipedia

Влаисављевић је оцијенио да би Аеродром Бањалука, осим редовног авио-сабраћаја, могао да постане и регионална дестинација за нискотарифне авио-компаније.

Он је за "Независне новине" рекао да би то могло да се оствари путем будућег стратешког партнерства два аеродрома, које би требало да буде реализовано улагањем у инфраструктуру, као и у даљу комерцијализацију Аеродрома Бањалука, о чему коначну ријеч треба да дају владе Републике Српске и Србије.

Влаисављевић је рекао да је на састанку са предсједником Народне скупштине Српске Недељком Чубриловићем, а потом и са предсједником Српске Милорадом Додиком почетком маја, договорено да руководства два аеродрома са ресорним министарствима припреме конкретан пројекат реализације стратешког партнерства и развоја авио-саобраћаја.

Вршилац дужности директора Аеродрома "Никола Тесла" оцијенио је да је Аеродрому Бањалука, уз даљу комерцијализацију и обезбјеђивање више редовних линија, потребно проширивање капацитета и реконструисање пристанишне зграде, те улагање у модернизацију опреме, технологије и инфраструктурних капацитета.

Извор: Срна