X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
С љубављу храбрим срцима банер
24/10/2016 |  10:18 ⇒ 10:33 | Извор: РТРС

Код љекара у Хрватској путем телефонске апликације

У Хрватској од данас постоји могућност да се пацијенти наруче на преглед код љекара путем апликације на паметном телефону.
Доктор (илустрација) -
Доктор (илустрација)

Из Хрватског завода за здравствено осигурање /ХЗЗО/ наводе да се путем паметног телефона може тражити и рецепт за лијек, дознака за боловање, те бројне друге услуге.

Осигураници који се желе наручити на преглед код породичног љекара, гинеколога или стоматолога, или ако желе затражити обнову дугорочне терапије, од ове недјеље то могу учинити и путем апликације на свом паметном телефону, преносе хрватски медији.

Ради се о мобилном порталу као надоградњи "еХЗЗО" портала за пацијенте, гдје се њихова комуникација са љекарима аутоматски евидентира у картону, а доктор одлучује када ће пацијента позвати у ординацију.

"Приступ мобилном порталу пацијентима ће омогућити њихов доктор код којег ће потписати изјаву. Након давања сагласности добиће лозинку за улаз у мобилни портал. До Нове године то ће бити могуће свим осигураницима", навели су у ХЗЗО-у.

Мобилни портал за пацијенте већ је прошао вишемјесечну тестну фазу, а анкете спроведене међу докторима и пацијентима су показале да је 98 одсто корисника било задовољно новим могућностима.

Извор: Срна