latinica  ћирилица
24/10/2016 |  11:26 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

ФК Партизан бира предсједника

Фудбалски клуб Партизан данас из трећег покушаја бира предсједника на сједници Ванредне скупштине, након што су претходне двије пратиле бројне свађе, сукоби и недостатак кворума за одржавање.
Партизан - Фото: ТАНЈУГ
ПартизанФото: ТАНЈУГ

За челно мјесто клуба фигурирају два кандидата, садашњи предсједник привремене управе и први човјек Спортског друштва Милорад Вучелић и предводник опозиције Ненад Бјековић, бивши фудбалер, тренер и спортски директор црно-белих.

Прва Скупштина у мају прекинута је због сукоба двије стране, праћене бројним увредама делегата, док у септембру није било кворума, за шта је недостајао један делегат.

Колико је конфузна ситуација у Хумској најбоље говори чињеница да је Фудбалски савез Србије, са предсједником Славишом Кокезом на челу, морао да реагује и упути одређене смјернице уочи Скупштине, али и да смири тензије.

Ни пред трећу сједницу нису могле да се заобиђу несугласице, пошто су се делегати окупљени око Бјековића жалили на "незаконите радње приликом избора нових чланова", два дана прије одлуке Суда око тог питања и тужбе опозиције.

Због тога је и велико питање да ли ће се Бјековић и сарадници уопште појавити у "Земунелу", као прошли пут када није испуњен кворум, за који је потребно присуство 33 од укупно 65 делегата.

Партизан нема предсједника од децембра прошле године и одласка Зорана Поповића послије болног пораза у Лиги Европе од Аугзбурга (3:1).

Извор: РТС