latinica  ћирилица
25/10/2016 |  08:57 ⇒ 08:58 | Аутор: РТРС

Четири начина за брзо смањивање стреса

Срећом, постоје четири брза начина како да моментално смањите ниво стреса.

1. Регулиште дисање

Када сте под стресом, вјероватније је да ћете хипервентилирати, што узрокује још више тензија. Рјешење? Будите свјесни свог дисања. Ако осјећате како сте близу тога да потпуно пукнете, свјесно се опустите и дубоко удахните на нос и издахните на уста. Правилно дисање може помоћи у успоравању броја откуцаја срца и да снизи крвни притисак . Учините то неколико пута, све док не осјетите да се осјећате барем мало боље.

2. Пијте воду

Дехидрација се догађа када сте под великим притиском, а одавно је познато како је она један од главних непријатеља продуктивности. Када своме тијелу ускраћујете течост која му је потребна, стварате стрес, а оно ће вам тако и одговорити на њега. Зато припазите да пијете довољно течности баш сваки дан.

3. Прошетајте

Један од најбољих начина да вратите потребну енергију, за рјешавање стресних задатака, јесте да се накратко макнете од њих и прошетате. Најбоље би било да изађете на свјеж ваздух, али ако то није могуће, прошетајте по канцеларији. Ходање заправо може ставити ваш мозак у медитацијско стање, док природа доказано снижава напетост и повећава ниво енергије. Осим тога, поглед на нешто ново и другачије, даће вашим очима толико потребан предах.

4. Нека вам буде угодно

Уклоните све што вас на било који начин ограничава и спутава у томе да се осјећате максимално угодно, о чему год да се радило. Нађите положај који вам је најугоднији, јер ће вам то омогућити тренутно олакшање.

Извор: Агенције