latinica  ћирилица
26/10/2016 |  08:37 ⇒ 21:53 | Аутор: РТРС

Кошаркаши Звезде вечерас дочекују Барселону

Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 19 часова дочекују Барселону, у трећем колу Евролиге.
Кошаркаши Црвене звезде (Фото: euroleague.net) -
Кошаркаши Црвене звезде (Фото: euroleague.net)

Звезда има учинак од једне побједе и пораза, као и њен вечерашњи противник.

Екипа Дејана Радоњића у прошлом колу је славила против Галатасараја у Истанбулу, а послије пораза Барсе од Фенербахчеа, обје екипе у овај меч улазе са скором 1-1.

Биће ово и први меч ове сезоне црвено-бијелих у Арени, а посебан гост клуба са Малог Калемегдана на утакмици ће бити и први човјек Евролиге Ђорди Бартомеу који ће потписати уговор о одржавању завршног турнира у Београду 2018. године.

- Барселона прошле сезоне није успјела да се пласира на  фајнал фор, увијек има највеће амбиције, а ове сезоне послије дуго година са новим тренером. Има играча који су дошли, тим потезима показали су амбиције у вези са овогодишњим наступом. Има много искуства, рејтинга, младих, талентованих, перспективних играча, без дилеме биће то велики изазов за нас - рекао је Дејан Радоњић.

Тренер гостију Јоргос Баркокас зна да га чека тежак посао.

- Мораћемо да се боримо јер је ово меч у гостима, а сви мечеви Евролиге у гостима су тешки. Овај ће бити и додатно тежак због атмосфере, тако да ћемо морати да контролишемо емоције. Они су доказали у Турској да могу да исконтролишу утакмицу тако да знамо да играмо против веома добре екипе. Мораћемо да играмо нашу кошарку. Свакога дана смо све бољи. Били смо константни против Фенербахчеа, један детаљ је одлучио утакмицу. У посљедња два мјесеца смо много напредовали. Још нам недостају неки повријеђени играчи, али ћемо ускоро бити комплетни - рекао је тренер гостију.

Извор: Агенције