latinica  ћирилица
27/10/2016 |  10:26 | Аутор: РТРС

Троицки поново у сукобу са судијом (ВИДЕО)

Српски тенисер Виктор Троицки поново је у центру пажње свјетске јавности. Нажалост, не због побједе као недавно када је савладао Рафаела Надала у 2. колу Шангаја, већ због испада на терену.
Виктор Троицки  (Фото:vesti-online.com) -
Виктор Троицки (Фото:vesti-online.com)

Троицки је на старту турнира у Бечу играо против неугодног тенисера из Јужне Африке Кевина Андерсона.

У финишу првог сета, при вођству противника 5:4 у гемовима, Троицки је сервирао за изједначење. При резултату 40:40 десила се спорна ситуација, пошто је Андерсон са мреже послао дубоку лопту која је по мишљењу судија пала у терен, али по мишљењу Троицког завршила у ауту.

Услиједила је жучна свађа Троицког са главним и линијским судијом, а затим и са особом задуженом за организацију турнира.

Наравно, Троицки је био толико деконцентрисан да је изгубио и наредни поен, самим тим и сет, па је услиједила нова лавина ружних ријечи.

"Полудећу. Не може више овако. Ј..у ме целу сезону", викао је Троицки. Троицки је и кажњен од стране судије послије тога, али ова ситуација му је помогла да у наставку меча одигра много боље.

Српски тенисер је био на ивици пораза у другом сету, али је код резултата 5:4 за Андерсона у тај-брејку успио да веже три поена и изједначи у сетовима, а затим добије трећи сет са 7:5.

Троицки ће данас поподне играти меч 2. кола против миљеника домаће публике Доминика Тијема.

Извор: Курир