latinica  ћирилица
28/10/2016 |  14:14 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Шеф из снова: Сваком запосленом стан и кола

Индијски тајкун, власник компаније која се бави извозом дијаманата, поклониће запосленима поводом хиндуистичког празника, 1260 аутомобила и 400 станова.
Кључ од аута - Фото: илустрација
Кључ од аутаФото: илустрација

Великодушни бизнисмен, који се бави извозом дијаманата у граду Сурат, најавио је да ће компанија поклонити 1.260 аутомобила, 400 станова и накит својим радницима за викенд, када се обиљежава хинду празник Дивали.

“Наш циљ је да сваки запослени мора да има сопствени стан и аутомобил у наредних пет година. Зато смо одлучили да поклонимо аутомобиле, домове и накит нашим радницима“, рекао је Савјибхаи Дхолакиа, власник компаније Харе Кришна експортс.

Он је навео да су награде знак признања за невејроватне резултате и посвећеност коју су запослени показали у посљедњих пет година.

Процјењује се да ће компанија потрошити око седам милиона долара како би на тај начин наградила непознат број радника од укупно 5.500 запослених.

Већина запослених добија неке поклоне од својих шефова за празник Дивали, фестивал свјетлости, али то обично буду кутије слаткиша.

Али господин Дхолакиа пуни новинске наслове још од 2012. Године, када је запосленима почео да поклања скупе поклоне и када је троје запослених добило аутомобиле као награду.

Великодушни шеф је 2014. поклонио 491 аутомобил и 207 станова.

Компанија коју води је лидер у индустрији дијаманата у Индији и извози у 75 земаља.

Извор: Агенције