latinica  ћирилица
30/10/2016 |  10:58 ⇒ 15:51 | Аутор: РТРС

Владимир Беба Поповић - један од политичких технолога на Балкану

Директор Института за јавну политику у Београду Владимир Беба Поповић с правом се може сматрати једним од политичких технолога на Балкану, пише портал "Српска.ру".

Исти извор наводи да "Поповићеве услуге траже први људи Србије и Црне Горе, као и разне западне организације, између осталог, за дискредитацију за њих неугодних јавних и политичких лидера, који посебно раде на нормалним односима са Русијом".

Према писању овог портала, као доказ за ту тезу могу послужити специјално припремљени медијски удари према предсједнику Републике Српске Милораду Додику и режисеру Емиру Кустурици.

Аналитичар из Бањалуке Сергеј Миловановић рекао је да је након "успјешног одржавања референдума о Дану Републике Српске и брилијантне побједе Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика на локалним изборима у Српској, Поповић покренуо широку кампању на Балкану".

"Главни задатак кампање је да се обесмисле наведена достигнућа предсједника Републике Српске, да се покаже да овдје не могу постојати успјешни русофили и патриоте. Почео је широки информативни напад у регионалним медијима, у новинама су се појавили наслови 'Ухапсити Додика', 'Ко нема политику, тај се крије иза народа'...", нагласио је Миловановић.

Он је за портал "српска.ру" рекао да је "на зуб Владимиру Поповићу доспио и свјетски признати режисер Емир Кустурица", и то уочи премијере филма "На млијечном путу" у Венецији.

"Уочи филмског фестивала у Венецији, гдје је требало да буде одржана премијера филма 'На млијечном путу', у италијанском листу 'Ла Република' појавио се измишљени интервју режисера, који је изазвао скандал на овом престижном култном догађају, а чији је главни циљ био дискредитација српског аутора са чврстим русофилским увјерењима", истакао је Миловановић, упитавши "зашто се руководство Србије не дистанцира од тако сумњиве личности као што је Поповић".

Он је подсјетио да се потом, да дан избора десио "државни удар" у Црној Гори, који је, према његовим информацијама, режирао, такође, Поповић.

"Тако су црногорски медији обавјештавали своју публику о томе да је на територији те државе ухапшена добро организована и обучена борбена група, која се састоји од 20 младих људи и коју предводи пензионисани генерал полиције, бивши командант Жандармерије Србије Братислав Дикић", наводи се у тексту.

Извор: Срна