latinica  ћирилица
02/11/2016 |  15:19 ⇒ 15:34 | Аутор: РТРС

Добој: Влада Јапана донирала рендген апарат

У Дому здравља у Добоју данас је одржана свечаност примопредаје новог рендген-апарата са дигитализатором за чију набавку је Влада Јапана обезбиједила 152.300 КМ.
Рендген апарат (фото:ipb-ild.edu.rs) -
Рендген апарат (фото:ipb-ild.edu.rs)

Средства су обезбијеђена у оквиру грант програма Владе Јапана за пројекте у БиХ.

Замјеник шефа Мисије Амбасаде Јапана у БиХ Казумаса Мијазаки указао је на добру сарадњу са овом локалном заједницом, подсјетивши на многобројне реализоване пројекте које је финансирала Влада Јапана, међу којима су изградња моста преко ријеке Босне, деминирање и набавка медицинске опреме.

Директор добојског Дома здравља Радослав Николић рекао је да ће ова установа, захваљујући новом рендген-апарату, бити у могућности да корисницима услуга пружи квалитетнију дијагностику.

Замјеник градоначелника Добоја Драган Василић захвалио је народу Јапана на драгоцјеној помоћи у унапређењу ове локалне заједнице.

Влада Јапана придаје велики значај пројектима из области здравствене заштите у БиХ и од 1996. године Јапан је донирао више од 82 милиона евра или око 160 милиона КМ за унапређење здравственог сектора у БиХ, саопштено је из Амбасаде Јапана у БиХ.

Добојском Дому здравља 1999. године дониран је вишенамјенски рендген апарат, који је усљед честог кориштења и дотрајалости био дјелимично у функцији.

Ове године Јапан и БиХ обиљежавају 20 година од успостављања дипломатских односа.

Извор: СРНА