latinica  ћирилица
11/11/2016 |  16:51 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Браћа из Словачке најбржи тим у копању гробова у Европи (ВИДЕО)

Тим из словачког села Тренчин крунисан је титулом најбржих копача гробова у централној Европи након што су из такмичења избацили најјаче ривале Пољску и Мађарску.
Ископавање - Фото: Screenshot/YouTube
ИскопавањеФото: Screenshot/YouTube

У такмичењу у копању гробова учествовало је 10 тимова који су имали само лопате. Задатак је био ископати гроб 1,5 метара дубине, два метра дужине и 0,9 метара ширине. Такмичење се одржава у оквиру Међународне изложбе услуга сахране и кремирања које има за циљ да промовише погребну индустрију и пружи мање озбиљан поглед на посао копача гробова.

"Цијела изложба има за циљ да окупи групе погребних компанија како би се дружили и показали људима колико је посао копача гробова тежак. Гробља у Словачкој су углавном пренатрпана и има мало мјеста између гробова тако да копање врше људи, а не машине. Они напорно раде и по киши и по снијегу", рекао је Кристиан Стриз, портпарол овог догађаја.



Побједници су браћа Ладислав и Саба Складан из погребне фирме Петер Пасторок који су ископали гроб за 54 минуте, а петочлани жири га је оцијенио најуреднијим.

"Сретан сам што смо побиједили. То је права сатисфакција након 15 година у овом послу", рекао је Саба, док је Ладислав додао:

"Морао сам се фокусирати на брзину данас, али обично када је вријеме лијепо могу причати са својим братом и то је посао из снова".

Извор: Кликс