latinica  ћирилица
14/11/2016 |  14:50 ⇒ 15/11/2016 | 07:45 | Аутор: РТРС

Мајка претученог младића за РТРС: Дубоко сам потресена, Богдан је тренутно стабилан (ВИДЕО)

Мајка претученог младића Богдана Ракића из Теслића, Роберта Гланцер за РТРС говори о стравичном догађају.
Мајка претученог младића у Теслићу - Фото: РТРС
Мајка претученог младића у ТеслићуФото: РТРС

Мајка је рекла да је дубоко потресена, да је младићево стање тренутно стабилно, али да још не знају какве ће бити посљедице по његово здравље. 

- Огорчена сам што се то дешава код нас, што више нисмо сигурни ни када ходамо улицом. Данас се десило мени, сутра се може десити неком другом и томе треба стати у крај - рекла је она.

Роберта очекује одговарајућу казну за починиоце.

- Видим да су ухапшени починиоци, да полиција ради свој посао како треба. Надам се да ће бити кажњени онако како залужују - рекла је она.

Роберта истиче да не зна повод напада на њеног сина.

Припадници Полицијске станице Теслић и Сектора криминалистичке полиције Добој ухапсили су Армина Јашаревића и Бранка Јурића из Теслића због сумње да су брутално претукли суграђанина осамнаестогодишњег Богдана Ракића.

На терет им се ставља наношење тешких повреда и злостављање. Обојица су од раније познати полицији, која њихове активности, како сазнајемо, интензивно прати протеклих шест мјесеци.

Богдан Ракић у УКЦ Републике Српске примљен је са доминантним повредама главе, крварењем унутар мозга и нагњечењем мозга. Његово здравстево стање данас је стабилније, побољшава се стање свијести, али су даље прогнозе преурањене. Због таквог здравственог стања, претучени младић, још није дао изјаву полицији.

Армин Јашаревић и Бранко Јурић осумњичени су да су ноћи између 1. и 2. новембра, на планини Борја, злостављали османаестогодишњег младића из Теслића. Ударали су га по глави, тијелу, сјекли косу и браду, нанијевши му повреде опасне по живот. Мајка Роберта Гланцер тврди да су га везали за аутомобил и вукли по макадаму. Тако повријеђен, без одјеће, Богдан Ракић се у пола ноћи појавио на кућном прагу. Помоћ љекара мајка је потражила ујутро.

- Не знам, можда су мислили да га уплаше, да га истуку, али се отело контроли и довели су га до тога да му је живот био у питању. Ја сам сада задовољна што су ухваћени ти што су то починили и надам се казни - рекал је Роберта Гланцер.

Насилници су Ракића на Борје довезли возилом Фиат којим је управљало треће лице. То возило је изнајмљено.

- На основу прибављене наредбе Основног суда Теслић, прекјуче је претресено то возило. Пронађени су и изузети материјални докази који могу користити у даљем току кривичног поступка - рекла је Љерка Станимировић, портпаролка ЦЈБ Добој.

Поједини медији преносе да је мотив бруталног напада на теслићког матуранта, то што је Ракић, наводно, полицији пријавио криминал.

Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске, истакао је да они који пријаве кривично дјело могу бити само заштићени, никако да буду малтретирани.

Грађани Теслића у шоку су и двије седмице након напада на њиховог суграђанина. Кажу да им је жао, јер је ријеч о мирном и добром младићу. Истовремено, осуђују такав бруталан чин.

Насиље рађа насиље, кажу психолози. Позадина сваког, најчешће је страх.

Психолог Ирена Спасојевић каже да када је ријеч о бруталнијим насилним дјелима, "ту се може говорити о психопатској структури личности, гдје апсолутно не постоји емпатија, саосјећање, перцепција из туђе перспективе. Постоји само свој циљ."

Шта је био циљ злостављања Богдана Ракића требало би да открије истрага, али и његова изјава, коју због здравственог стања још није дао полицији.