latinica  ћирилица
17/11/2016 |  16:06 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Представљени туристички потенцијали Санкт Петербурга (ВИДЕО)

Туристички потенцијали једног од највећих руских градова Санкт Петербурга, представљени су у Бањалуци.
Туристички потенцијали - Фото: РТРС
Туристички потенцијалиФото: РТРС

Резултат је то Споразума о сарадњи градског Туристичко – информативног бироа Санкт Петербурга и Туристичке организације Републике Српске, из 2015. године, ојачаног и током посјете предсједника Милорада Додика овом граду у јуну ове године. 

Санкт Петербург, са својих 200 музеја и 80 позоришта, сматра се културном престоницом Русије. Сваке године посјети га више од 6,5 милиона туриста. Број гостију из Српске је веома мали, а основни разлози су велика удаљеност и недостатак директног лета из Српске.

Маријана Опарница, замјеница нечелника Одјељења информационе подршке Санкт Петербурга, рекла је да у том граду немају редове у музеју, па тако посјетиоци неће чекати да уђу у Ермитраж.

У ТО РС кажу да има грађана који су заинтересовани за одлазак у Санкт Петербург, али циљ је привући и већи број туриста из овог града и Русије у Српску.

- Постоји и нека наша жеља да бар онолико људи колико оде у Санкт Петербург, дође у Републику Српску - рекла је Нада Јовановић, директорка Туристичке организације РС.

ТО РС већ је представила своје потенцијале у Санкт Петербургу, а ускоро ће се, заједно са ТО Србије, поново представити своју понуду.