latinica  ћирилица
18/11/2016 |  10:57 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Потписан уговор за обнову Дома здравља у Сребреници (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је у Бањалуци са директором фирме "Јокић инвест" Ивом Јокићем уговор о адаптацији и реорганизацији дијела објекта Дома здравља Сребреница и амбуланте у Скеланима. Вриједност радова је 472.000 КМ.
Министар Драган Богданић - Фото: РТРС
Министар Драган БогданићФото: РТРС

Оронули зидови и попуцала фасада – тако изгледа зграда Дома здравља у Сребреници, која датира још из предратног периода. Од тада је, кажу запослени, врло мало рађено на њеној реконструкцији.

- Било је пар пројеката, то је слабо урађено, лоше и то је пропало, каже Оливер Ковачевић, главни медицински техничар Дома здравља Сребреница.

Потпуну адаптацију и реогранизацију дијела објекта Дома здравља у Сребреници и амбуланте у Скеланима обезбиједило је ресорно министарство потписивањем уговора са фирмом ,,Јокић инвест'', вриједног 472 хиљаде марака.

- Наш циљ је да сви становници Републике Српске имају уједначену и квалитетну здравствену заштиту и ово је један од тих пројеката, истакао је Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Радови би требало да почну у наредних десетак дана, а биће завршени у року од 150 дана.

- Ми ћемо ове радове завршити у року, а све је у циљу ефикасније и квалитетније здравствене услуге, нагласио је Иво Јокић, директор фирме "Јокић инвест".

За малу општину – значај пројекта је велики, поручује начелник Сребренице Младен Грујичић.

- Општина Сребреница учествоваће са 142 хиљаде марака. Надамо се да ће ова адаптација допринети ефикаснијем раду запослених, али и грађанима који користе услуге Дома здравља, додао је Грујичић.

О 7.500 регистрованих пацијената брине 50-оро запослених и осам тимова породичне медицине.