latinica  ћирилица
20/11/2016 |  10:54 ⇒ 11:11 | Аутор: РТРС

Индијски тајкун потрошио 70 милиона долара на ћеркино вјенчање!

Контроверзни индијски рударски тајкун закупио је палату и довео бразилске играче за ћеркино вјенчање, које је, наводно, коштало више од 70 милиона долара!
Индија: За ћеркино вјенчање 70 милиона долара - Фото: РТС
Индија: За ћеркино вјенчање 70 милиона долараФото: РТС

Током петодневног славља кроз пространу палату Бангалор прошло је више од 50.000 гостију који су прославили вјенчање Брахмани, ћерке Галија Џанардхана Редија, која се прије тога удала у церемонији по хиндуистичким обичајима.

Младожења, Раџив Реди, насљедник је породичне пословне империје из јужног града Хидерабада.

За церемонију је ангажовано више од 3.000 чланова обезбјеђења, које требало да спријечи новинаре и незване госте да уђу. За велики број гостију унајмљено је више од 2.000 таксија за превоз.

За забаву на прослави одговорне су биле бразилске самба играчице, као и боливудске звијезде.

У екстремној демонстрацији луксуза, све позивнице биле су позлаћене.

Можда најбољи показатељ екстраваганције јесте да младин сари коштао два и по милиона долара, док је накит који је носила вредио 13 милиона долара!

Локални медији критикују екстраваганцију у вријеме када се многи Индијци боре да зараде новац за храну због владиних антикорупцијских мјера повлачења свих "великих" новчаница из употребе.

Ипак, један помоћник индијског тајкуна каже да је Реди хтио да људи запамте вјенчање његове једине ћерке.

„Жалосно је што је вјенчање једне ћерке постало проблем због зависти и ривалства. Ово је важан тренутак у животима њихове дјеце и жељели су да га прославе како доликује породицама њиховог социјалног статуса“, рекао је Манџу Свани за АФП.

Извор: РТС