latinica  ћирилица
23/11/2016 |  14:06 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Сарајлије исмијале "отварање" тротоара испред Предсједништва БиХ (ФОТО/ВИДЕО)

Данашњи радни обилазак поводом завршетка реконструкције тротоара испред свечаног улаза у зграду Предсједништва Босне и Херцеговине привукао је велику пажњу јавности и медија.
Тротоар испред Предсједништва БиХ - Фото: klix.ba
Тротоар испред Предсједништва БиХФото: klix.ba

Нешто више од 50 окупљених грађана изразило је незадовољство чињеницом да је у обнову тротоара која је трајала више мјесеци уложено преко 360.000 КМ.

Тротоар испред Предсједништва БиХ (Фото: Klix.ba)

Тротоар испред Предсједништва БиХ су обишли главни секретар Предсједништва БиХ Џенан Селимбеговић, начелник општине Центар Неџад Ајнаџић и представници Дирекције за путеве Кантона Сарајево Аднан Аликадић и Фахрудин Дједовић.

 Тротоар испред Предсједништва БиХ (Фото: klix.ba)

Начелник општине Центар је изјавио како је данашњи догађај промоција не само тротоара, већ "трансверзале за људе у колицима".

Истовремено, око њега су били бројни грађани, међу којима су биле и познате личности које су носиле транспаренте и узвикивале пароле против власти.

"Отварате тротоаре и улице, а да затварате убице?", био је натпис на једном од транспарената којим су грађани исказали негодовање , а један грађанин је извео и необичан перформанс.

Критике јавности су почеле и због вишемјесечних радова реконструкције плочника, а из Удружења БХ Новинари су поручили да је позив медијима о извјештавању с оваквог догађаја, који је стигао из Предсједништва БиХ, "примјер јефтиног прикупљања политичких поена".

Извор: Агенције