latinica  ћирилица
25/11/2016 |  11:11 ⇒ 11:31 | Аутор: РТРС

Становници шпанског села преко ноћи постали милионери

Велика је радост становника малог шпанског села Серезалес дел Кондадо у Шпанији након вијести да су постали милионери. То се десило преко ноћи.
Шпанског село Серезалес дел Кондадо - Фото: Screenshot
Шпанског село Серезалес дел КондадоФото: Screenshot

Сваки од 80 мјештана на свој рачун примио је по више од два милиона долара након смрти милијардера Антонина Фернандеза, који је помогао фирми Групо Модели да почне производњу чувеног пива Корона. Он је преминуо у августу у 99. години, а у опоруци је обрадовао многе и показао да није заборавио своје коријене.

Фернандез је рођен у сиромашној породици у селу Серезалес дел Кондадо. Био је једно од седморо дјеце. Са 14 година је морао да напусти школу, јер његови родитељи нису имали новца да га даље школују.

У тестаменту, Фернандез је одлучио да се захвали свима који су били уз њега и његову породицу. Поклонио им је укупно 210 милиона долара.

- Прије нисмо имали ни новчића. Не знам ни шта бисмо радили да није било Антонина - рекао је власник локалног бара Максимино Санчез.

Филантроп кога је за хумана дјела својевремено наградио и шпански краљ Хуан Карлос оставио је новац да се у његовом родном мјесту изгради културни центар и непрофитна организација за 300 будућих запослених.

Извор: Агенције