latinica  ћирилица
26/11/2016 |  12:45 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

"Сви оштећени навијачи ће моћи да туже УЕФА" (ВИДЕО)

Један навијач Атлетико Мадрида тужио је УЕФА због гола Серхија Рамоса у финалу Лиге шампиона ове године, а очекује да то "отвори врата" за сличне тужбе.
Серхио Рамос   (Фото:zimbio.com) -
Серхио Рамос (Фото:zimbio.com)

Дефанзивац је донео вођство Реалу из могуће офсајд позиције послије центаршута Тонија Кроса, те ударца главом Гарета Бејла.

Хозе Антонио Кампон тражи 1.600 евра, 160 за улазницу и 1.500 као "моралну одштету" јер УЕФА није "предузела све мјере како би сачувала регуларност и изабрала је особе (судио Марк Клатенбург) које не посједују потребне квалитете".

Његов адвокат Карлос Мендес сматра да ће ова тужба убрзати увођење видео технологије у фудбал.

"То ће се догодити, не знам кад, али десиће се. Стандарди морају и могу бити унапређени. Погледајте тенис, многи су критиковали "Hawk Eye", а сада је потпуно у употреби. Ако наш захтјев буде прихваћен, биће примјењен на нивоу цијеле Европе и сви навијаче који су оштећени преваром могу урадити исто", рекао је Мендес.

Он је навео и пример гола Кристијана Роналда у посљедњем мадридском дербију као сумњиву ситуацију у којој се чини да лопта није прешла гол линију.

"Ако одете у биоскоп, а тамо нема звука, они вам врате новац, ово је иста ствар. Постоје правила и она су прекршена. То је немарност у раду, а када си немаран онда плаћаш. Због тога смо тужили послодавца (УЕФА) и његовог запосленог (Клатенбург) као одговорне", додао је адвокат.

Извор: Б92