latinica  ћирилица
26/11/2016 |  17:59 | Аутор: РТРС

Бундеслига: Сеферовић срушио Борусију

Фудбалери Ајнтрахта савладали су код куће Борусију Дортмунд са 2:1, у једном од дербија 12. кола Бундеслиге.
Ајнтрахт - Фото: Getty Images
АјнтрахтФото: Getty Images

Тим из Франкфурта овом побједом је сустигао Бајерн на диоби друге позиције на табели (24 бода) и у исто вријеме одаљио Борусију од врха.

Екиоа из Дортмунда претрпјела је трећи пораз у сезони и остала је на 21 боду, девет мање од лидера Лајпцига.

Све занимљиво догодило се у другом полувремену. Хушти је донио предност домаћину у 46. минуту, а 13 минута прије краја поравнао је Обамејанг. Ипак, резервиста Харис Сеферовић је само два минута касније донио побједу Ајнтрахту. Млади српски репрезентативац Мијат Гаћиновић одиграо је цио меч уз жути картон у финишу. У преостале четири утакмице није било побједника.

У дуелу Хамбурга и Вердера састали су се Филип Костић и Милош Вељковић. Аустријанац Грегорич постигао је два гола за домаћина, а на другој страни стријелци су били Бартелс и Гнабри. Обје екипе и даље су у опасној зони.

Борусија Менхенгладбах одиграла је и седму утакмицу без побједе у Бундеслиги, пошто је данас код куће играла 1:1 са Хофенхајмом.

Гладбах је повео голом Махмуда Дахуда у 25. минуту, а изједначио је Надим Амири у 53. Борусија је сада 13. са 13 бодова, док је Хофенхајм пети са 22 бода.

Бундеслига, 12. коло:

Менхенгладбах – Хофенхајм 1:1
Келн – Аугсбург 0:0
Хамбургер – Вердер 2:2
Инглоштад – Волфсбург 1:1
Ајнтрахт – Дортмунд 2:1

недеља:
Шалке – Дармштад
Херта – Мајнц

петак:
Фрајбург – Лајпциг 1:4

Извор: Б92