latinica  ћирилица
27/11/2016 |  08:22 ⇒ 08:48 | Аутор: РТРС

Трамп: Захтјев за поновно бројање гласова "превара"

Новоизабрани предсједник САД Доналд Трамп написао је на свом Твитер профилу да Зелена партија покушава да "попуни своје кофере" немогућим пребројавањем гласова, а да су им се у томе сада придружиле поражене и деморалисане демократе.
Доналд Трамп - Фото: АП
Доналд ТрампФото: АП

"Демократе су, док су погрешно мислиле да ће побиједити, тражиле да се прихвати 'табелирање' из изборне ноћи. Није више тако", написао је Трамп на свом Твитер профилу.

Трамп је јуче захтјев за поновним бројањем гласова у Висконсину назвао "преваром" Зелене партије и додао да је чак и његова демократска ривалка Хилари Клинтон рекла да би изборне резултате требало прихватити.

"Ово је превара Зелене партије око избора који су већ признати, а резултате би требало поштовати умјесто што их оспоравају и доводе у питање, а то је управо оно што чини лидерка Зелене партије Џил Стајн", навео је Трамп у саопштењу поводом захтјева за поновно бројање гласова у Висконсину, преноси Ројтерс.

Џил Стајн, која је била предсједнички кандидат Зелене партије на изборима у САД, поднијела је захтјев за поновно бројање гласова у Висконсину, а представник изборне комисије Мајкл Хас саопштио је да се спроводе припреме да се приступи поновном бројању гласова у тој америчкој држави.

Позиви међу присталицама Хилари Клинтон за поновним бројањем гласова у три пресудне државе, Висконсину, Мичигену и Пенсилванији, појачали су се ове недјеље послије вијести да је њена предност по броју директних гласова Американаца прешла бројку од два милиона, као и након извјештаја о гласачким неправилностима у неким окрузима.

Извор: Танјуг