latinica  ћирилица
27/11/2016 |  14:25 | Аутор: РТРС

Зоран Гајић нови предсједник Одбојкашког савеза Србије

Некадашњи селектор репрезентације Зоран Гајић изабран је данас за предсједника Одбојкашког савеза Србије.

"Свјестан сам шта се очекује од мене. Свима ћу понудити да помогну и наставе да раде оно што је до сада успјешно рађено. Карактер и људи се не мијењају ни под којим условима, а поготово не мој", рекао је Зоран Гајић послије избора на Скупштини која је одржана у Београду.

Гајића је подржало 26 делегата, 16 је гласало за његовог противкандидата Владимира Грбића, четири су била уздржана, а два нису гласала.

Гласање је било тајно, а новинари и сви остали који нису делегати и кандидати замољени су да напусте сједницу док се не заврши гласање.

Гајић је на мјесту предсједника замијенио Ненада Голијанина, који је недавно смијењен пошто је био уздржан приликом гласања за пријем Косова у Свјетску одбојкашку федерацију.

Гајић је током каријере освојио бројна одличја, а најзначајније је златна медаља на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, када је био селектор репрезентације Југославије. Играч у тој генерацији био је и Грбић.

Зоран Гајић је позвао Владимира Грбића да у понедјељак у Савезу заједно попију прву јутарњу кафу, а Грбић, који је претходних осам година био потпредсједник ОСС, тај позив је назвао лицемјерним.

"Синоћ сам раговарао са Гајићем и јасно му рекао став. Врло је лицемјерно да ме неко зове на кафу када зна мој став", рекао је Грбић.

Према његовим ријечима, оно што се дешавало посљедњих 25 дана "најмање је била одбојка" и притисци који су вршени нису из тог свијета. Такође, смета му то што је Гајић актуелни тренер екипе Рабита Баку у Азербејџану.

"Ја сам човјек одбојке и држаћу се тога. Неко ко је са активним уговором у Азербејџану не може виртуелно да води савез из иностранства, не постоји ниједна федерација која то може. Свој став сам рекао јасно. Ово што се десило сматрам декредибилитетом свега што сам урадио до сада у одбојци, онога што сам показао, а вама никоме ништа не замјерам. Водите се одбојком, ја сам завршио са српском одбојком. Излазим", казао је Грбић.

Скупштини је присуствовало 48 од 50 делегата. На сједници је покренута расправа везана за избор новог делегата Скупштине, који ће замијенити Голијанина.

Поједини су тврдили да би се тиме, на приједлог Одбојкашког савеза Београда, прекршио Статут јер Голијанин није формално разријешен са мјеста делегата, већ само са мјеста првог човјека ОСС-а.

Потом се гласало за разријешење Голијанина, који није био присутан на сједници, а приједлог за његову смјену са мјеста делегата није усвојен.

Извор: РТС