latinica  ћирилица
27/11/2016 |  14:45 | Аутор: РТРС

Од понедјељка захлађење са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити хладније и вјетровито, са пролазном сусњежицом и снијегом, а формирање мањег сњежног покривача очекује се на планинама.
зима - Фото: AFP
зимаФото: AFP

Суво ће бити на крајњем сјеверу, око ријеке Саве, и на југу.

Највиша температура ваздуха износиће од три до шест, на југу до 12 степени Целзијусових, у вишим предјелима око нуле.

Биће све хладније, поготово увече, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити умјерен до појачан сјеверни, а у Херцеговини и на планинама јака бура, уз олујне ударе.

Хладно ће бити и у уторак, 29. новембра, а слаб снијег падаће само још понегдје на планинама. Највиша температура износиће од минус један до три степена Целзијусова, на југу до седам.

У сриједу, 30. новембра, биће прохладно и сунчано, са највишом температуром од два до седам степени Целзијусових, у вишим предјелима око нуле.

Благи пораст температуре и наоблачење очекују се у четвртак, 1. децембра, када ће слаба киша падати понегдје на истоку, а на планинама на истоку слаб снијег. Највиша температура биће од пет до 10 степени Целзијусових.

У већини крајева данас је преовладавало умјерено до претежно облачно вријеме, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница нула степени, Сарајево и Иван-седло осам, Бугојно, Градачац и Соколац девет, Бијељина, Горажде, Ливно и Зворник 10, Бањалука, Добој и Купрес 11, Приједор и Тузла 12, Сански Мост, Сребреница и Зеница 13, Бихаћ 14, Неум и Требиње 15, Мостар 16 и Чапљина 17 степени Целзијусових.

Извор: Срна