latinica  ћирилица
27/11/2016 |  15:23 ⇒ 15:59 | Аутор: РТРС

Грбић: Завршио сам с одбојком

Иако је био фаворит прије избора за предсједника Одбојкашког савеза Србије, Владимир Грбић је у гласању поражен од некадашњег учитеља Зорана Гајића.
Владимир Грбић (фото: www.cdm.me ) -
Владимир Грбић (фото: www.cdm.me )

Прослављени ас био је огорчен због пораза и најавио је повлачење из српске одбојке.

Према Грбићевим рјечима, оно што се дешавало посљедњих 25 дана "најмање је била одбојка" и притисци који су вршени нису из тог свијета. Такође, смета му то што је Гајић актуелни тренер екипе Рабита Баку у Азербејџану.

- Ја сам човјек одбојке и држаћу се тога. Неко ко је са активним уговором у Азербејџану не може виртуелно да води савез из иностранства, не постоји ниједна федерација која то може. Свој став сам рекао јасно. Ово што се десило сматрам декредибилитетом свега што сам урадио до сада у одбојци, онога што сам показао, а вама никоме ништа не замјерам. Водите се одбојком, ја сам завршио са српском одбојком. Излазим - казао је Грбић.

Скупштини је присуствовало 48 од 50 делегата. На сједници је покренута расправа везана за избор новог делегата Скупштине, који ће замијенити Голијанина.

Поједини су тврдили да би се тиме, на приједлог Одбојкашког савеза Београда, прекршио статут јер Голијанин није формално разријешен са мјеста делегата, већ само са мјеста првог човјека ОС Србије.

Потом се гласало за разрјешење Голијанина, који није био присутан на сједници, а приједлог за његову смјену са мјеста делегата није усвојен.

Извор: Б92