latinica  ћирилица
27/11/2016 |  16:52 | Аутор: РТРС

Партизан представио Тавамбеа

Нови фудбалер Партизана Леандре Тавамбе рекао је да се његове амбиције подударају с амбицијама клуба и додао да је одлуку да појача црно-бијеле донио још прије неколико мјесеци.
Партизан представио Тавамбеа - Фото: РТС
Партизан представио ТавамбеаФото: РТС

"У Партизан сам дошао зато што се моје амбиције подударају с амбицијама клуба, а то је да се освајају трофеји и наступа у Европи. Наравно, не очекујем да освојим све у једној сезони, а потребан ми је и период адаптације. Одлуку да дођем у Партизан сам донио још прије неколико мјесеци, пошто смо имали контакте на припремама у Турској прошле зиме", рекао је Тавамбе новинарима на представљању у Београду.

"Причао сам са мојим агентом још тада и рекао му да би за моју каријеру било добро да пређем у Партизан који је велики клуб и који има велике амбиције, али њему је у том тренутку био важан финансијски моменат, па сам на крају завршио у Каирату", додао је он.

Овај 26-годишњи нападач је с Партизаном потписао трогодишњи уговор, пошто му је по завршетку сезоне у Казахстану прошлог мјесеца истекао уговор с Каиратом. Он ће у новом клубу носити дрес с бројем 3.

"Највише волим да играм фудбал, позиција није толико битна. Када будем причао с тренером и када одрадим пар тренинга он ће одлучити шта ћу играти", рекао је Тавамбе.

Тавамбе је појаснио зашто се одлучио за дрес са бројем три, иако игра на позицији нападача.

"Када сам дошао у Словачку да играм једини довољно велики дрес за мене је био онај с бројем три... Временом сам га заволио. Али има и оно, све што радимо у животу радимо на "три"... Знате, 'један, два, три, идемо'", рекао је Тавамбе кроз осмијех.

Он је додао да је претходних мјесеци пратио резултате Партизана, али да их није гледао.

Спортски директор црно-бијелих Ивица Илиев изразио је наду да ће Тавамбе "сав свој потенцијал" показати у дресу Партизана

"Он физички изразито доминантан, висок је и снажан, вјерујем да ће се сви његови квалитети брзо видјети. Такође, технички је јако квалитетан, то је био један од главних разлога што смо га довели. Партизан има добар техничко-тактички систем и вјерујем да ће он у том систему показати свој пун потенцијал", рекао је Илиев.

Он је рекао да је Партизан још прошле зиме желио да доведе Тавамбеа, али да због финансијке ситуације то није било могуће.

"Леандре је играч ког пратимо већ годину дана. Прошле зиме у Турској смо доста причали с њим, гледали смо пар утакмица и све тренинге на припремама, али знајући финансијку ситуацију Каирата, али и нашу, ништа нисмо могли да урадимо, па смо чекали прилику. На крају, доведен је на начин као што раде сви велики клубови. Преговори су трајали кратко и били су баш лагани, јер је он био задовољан свиме, како историјом и величином, тако и амбицијама", рекао је Илиев.

Новинаре је занимало да ли ће неко од нападача у зимском прелазном року напустити Партизан, с обзиром на довођење Тавамбеа, Илиев је рекао да не жели о томе да прича у овом тренутку.

"Неком другом приликом ћемо причати о томе. Партизан ће учинити све да задржи своје најбоље играче током зиме", рекао је Илиев.

Извор: РТС