latinica  ћирилица
27/11/2016 |  17:09 | Аутор: РТРС

Миљковић: Подићи одбојку на виши ниво

Будући потпредсједник Одбојкашког савеза Србије Иван Миљковић рекао је да ће дати све од себе да се тај спорт подигне на виши ниво.
Иван Миљковић - Фото: Novosti.rs
Иван МиљковићФото: Novosti.rs

"Пружићу себе, своја познанства и имиџ не би ли одбојка добила још више. Ако ОСС од мене добије још више, вјерујем да ће и остали у одбојкашкој Србији бити још успјешнији", рекао је Миљковић новинарима у Београду.

Миљковића је предложио нови предсједник Зоран Гајић, који је послије бурне Скупштине изгласан на нову функцију.

Његово задужење биће сарадња са међународним одбојкашким организацијама.

Како је рекао, Гајићев позив је добио прије мјесец дана када је остало упражњено мјесто предсједника ОСС и да је прихватио понуду послије неколико дана јер мисли да његов план има "смисао и перспективу".

Према његовим ријечима, циљ новог руководства неће бити само репрезентација јер треба мислити и на остале гране Савеза.

"Циљ није само репрезентација, иако је то нешто што свима нама доноси пуно радости. Не треба заборавити клубове, тренере, судије, људе који воле одбојку и који су почели да је не прате свих ових година. Жеља је да што више људи вратимо у одбојку, да што више дјеце 'украдемо' од других спортова и покушамо да донесемо што више ствари како би сви клубови, школе одбојке и цијела одбојка просперирале", рекао је Миљковић.

Он није желио да говори о подјелама међу играчима из најтрофејнијих генерација српске одбојке јер је "легитимно право" да свако има своје мишљење и заступа одређену опцију.

"Те опције изгледају исто, али је начин спровођења другачији. Промјене ћемо видјети у скоријој будућности. Једино право обећање јесте рад, труд и жеља да се одбојка прошири и да настави да постиже успјехе, не само на репрезентативном плану", казао је.

Миљковић је и даље активан одбојкаш. Он игра у Турској и, како је рекао, поштоваће уговор до краја.

"Апсолутно сам свјестан ситуације и вријеме ћу посветити тако да га користим најбоље могуће за ОСС и одбојку генерално. Професионални уговори су на неки начин дата ријеч. Ја своју ријеч желим да поштујем као што сам и до сада и не би било коректно према тим људима. Касније се апсолутно стављам на располагање", рекао је Миљковић.

Извор: РТС