latinica  ћирилица
27/11/2016 |  18:12 | Аутор: РТРС

Премијер лига: Арсенал сигуран против Борнмута

Фудбалери Арсенала савладали су Борнмут са 3:1 у утакмици 13. кола енглеске Премијер лиге.

Арсенал није блистао против чврстих гостију, али је успио да постигне голове на вријеме и оствари осми тријумф у сезони.

Домаћин је стигао до вођства из прве озбиљне прилике – Алексис Санчес је искористио велику грешку Кука и лагано погодио мрежу у 11. минуту.

Међутим, десетак минута касније гости су изједначили, највише захваљујући фаулу Нача Монреала. Лијеви бек "Тобџија" направио је пенал, а сигуран извођач био је Калум Вилсон.

Тим резултатом отишло се на одмор, а шпански дефанзивац искупио се за направљени једанаестерац у осмом минуту наставка. Са лијевог бока центрирао је на другу стативу гдје је био Тио Волкот, који ударцем главом поново доноси предност "Тобџијама".

Након вођства домаћина, Борнмут је имао неколико солидних прилика, али је Арсенал у финишу постигао гол и отклонио сумње око побједе. Езил и Жиру су лијепо комбиновали у контри, Нијемац је избацио Француза, овај вратио лопту у петерац гдје је Алексис неометан спровео у мрежу за коначних 3:1.

Овим тријумфом играчи Арсена Венгера учврстили су се на четвртој позицији са 28 бодова, два мање од Манчестер ситија и Ливерпула, док је Борнмут на 11. мјесту са 15 бодова.

Извор: Б92