latinica  ћирилица
27/11/2016 |  22:00 | Аутор: РТРС

Аргентина освојила Дејвис куп!

Тениска репрезентација Аргентине освојила је титулу у Дејвис купу послије великог преокрета против Хрватске у финалу.
Дејвис куп - Фото: РТРС
Дејвис купФото: РТРС

Аргентина је у Загребу славила резултатом 3-2 у побједама, а одлучујући поен донио је Федерико Делбонис побједом над Ивом Карловићем у три сета.

Делбонис је ношен сјајном атмосфером послије преокрета Дел Потра одиграо изузетан меч и славио резултатом 6:3, 6:4, 6:2.

У трећи дан финала "Гаучоси" су ушли са великим притиском, пошто је домаћин водио 1-2 у побједама – он је постао још већи када је Чилић повео 2:0 против Дел Потра, али се онда све окренуло у корист гостију.  "Див из Тандила" је извојевао изузетну побједу и направио праву подлогу за саиграча.

Федерико је одлично почео, чекао своју шансу, и пошто је спасао једну брејк лопту, већ у сљедећем гему је одузео сервис Карловићу без изгубљеног поена. То је било довољно за први сет, да би слична ситуација била виђена у другом.

У финишу сета одузео је сервис можда и најбољем серверу у историји "бијелог спорта" чиме је потпуно утишао дворану у Загребу.

Скоро пресликан био је и трећи дио игре, само је овога пута Делбонис направио брејк у раној фази и послеиј више од два сата борбе донио велико славље Аргентинцима.

Салатара коју су освојили изабраници капитена Данијела Орсаника дошла је послије пет везаних пораза у финалима Дејвис купа, због чега ће ова генерација остати уписана златним словима у историји, као једина која је Аргентини донијела трофеј.

Овом успјеху присуствовао је и највећи спортиста којег је ова земља дала – легендарни Дијего Армандо Марадона, који је добио Дел Потров рекет.

Са друге стране, Хрвати су остали на једној побједи из 2005. године.

Извор: Агенције