latinica  ћирилица
28/11/2016 |  08:08 | Аутор: РТРС

Радоњић: Очекује нас тежак меч у Љубљани

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже да његову екипу данас очекује још један меч у регионалном такмичењу са екипом која много боље игре од тренутног положаја на табели.

 "Екипа Олимпије је савладала Улм у Еврокупу, након тога су славили и у домаћем првенству и очигледно у доброј форми и расположењу дочекују наш међусобни дуел. Изгубили су неколико утакмица у АБА лиги у неизвјесним завршницама, да су их ријешили у своју корист имали би значајно бољи пласман на табели", рекао је Радоњић за званични сајт и додао:

"Претходне мечеве у којима су побјеђиваки играли су некомплетни, али очекујем да у понедјељак наступе у пуном саставу. Јасно је да сви против нашег тима излазе максимално мотивисани са жељом да побједе. Наш задатак је да наметнемо свој ритам, да противнику не дозволимо добар шут, јер су у том сегменту врло квалитетни, такође и поене из транзиције, и да тако дођемо до повољног резултата".

Дуели са "змајчекима“ доносили су претходних сезона доста узбуђења, а прошле сезоне екипа Дејана Радоњића поражена је у дворани "Александар Николић“, али се реванширала пуном мјером у Љубљани. И Милко Бјелица такође очекује добар меч у Љубљани који почиње у 17 часова.

"Екипа Олимпије има добар састав и јасно је да нас не очекује лак посао. Међутим, зна се који нам је циљ, али морамо да одговоримо са великом енергијом, да одиграмо добро у одбрани што је наш заштитни знак, и да их зауставимо у сегментима у којима су најбољи, а то је добар шут и полуконтра и контра. Неће бити лака утакмица, али желимо нове бодове којима би остали усамљени на врху табеле".

Црвене звезде враћа се у Београд одмах по завршетку утакмице у Љубљани, и почиње припреме за дуел са Жалгирисом, који је на програму у петак.

Извор: Агенције