latinica  ћирилица
28/11/2016 |  10:37 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Подигнут ниво безбједности у саобраћају у Српској

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић изјавио је данас Срни да је у овој години подигнут ниво безбједности у саобраћају у Српској, јер је према статистичким подацима мањи број страдалих лица.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

"У овој години на путевима у Српској погинуло је 115 лица, што је значајно мање него у претходној години. Очекујем да ће и у наредном периоду безбједност саобраћаја на нашим путевима бити подигнута на још виши ниво", рекао је Радовић.

Он је истакао да би до краја ове године требало да буду идентификоване опасне тачке на свим путевима у Републици Српској.

"Када завршимо овај посао, сигуран сам да ће бити смањен број саобраћајних несрећа на путевима у Републици Српској. Све опасности које доводе до нежељених посљедица у саобраћају морају бити отклоњене", додао је Радовић.

Према његовим ријечима, виши ниво безбједности у саобраћају резултат је рада Министарства унутрашњих послова, Министарства саобраћаја и веза, Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске.

"Превентивне кампање које смо спроводили и у овој години имале су ефекта. Интензивније смо, боље и квалитетније спровели кампање које се односе на везивање појаса, контролу брзине и остале активности битне за подизање нивоа безбједности у саобраћају", рекао је Радовић.

Извор: СРНА