latinica  ћирилица
28/11/2016 |  14:13 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Голић: Сарадња са УНДП изузетно успјешна

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић састала се данас са Сезин Синаноглу, резидентном координаторком УН и резидентном представницом УНДП у Босни и Херцеговини и њеним замјеником Сухробом Хошмухамедовом.
Састанак са резидентном представницом УНДП у БиХ  и њеним замјеником - Фото: РТРС
Састанак са резидентном представницом УНДП у БиХ и њеним замјеникомФото: РТРС

Саговорници су се сложили да је досадашња сарадња Министарства и УНДП била изузетно успјешна и плодотворна те да ће се настојати да се кроз наредне заједничке пројекте пажња посвети, прије свега, економском развоју и отварању нових радних мјеста.

Министарка Голић је подсјетила да су кроз пројекат Енергетска ефикасност, који се финансирао из средстава Свјетске банке и уз суфинансирање УНДП, направљени и помаци у привреди, с обзиром да је на санацији 30 јавних објеката ангажована домаћа грађевинска оператива и да су коришћени домаћи грађевински производи, наводи се у саопштењу ресорног министрарства.

Сезин Синаноглу и министар Голић су разговарале и о Сажетку пројекта “Повећање инвестиција у зграде јавне намјене са ниском емисијом угљеника“, с којим ће се аплицирати код Зеленог климатског фонда за грант средства, којима би се, практично, наставило са енергетским опремањем јавних зграда, с циљем смањења потрошње енергије, повећања комфора корисника и смањења емисија са ефектима стаклене баште.

Очекивана вриједност грант средстава износи 21 милион долара за БиХ, а већина средстава била би инвестирана директно за радове на објектима.

Састанку су присуствовали и шефови регоионални канцеларија УНДП у Бањалуци и Сарајеву Горан Вукмир и Сањин Авдић, помоћник министра за животну средину Свјетлана Радусин и помоћник министра за координацију пројеката и развој Милош Јокић.