latinica  ћирилица
28/11/2016 |  15:54 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Богданић у посјети удружењу "Минерали" (ВИДЕО)

Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Српске "Менерали", започео је 2008. године пројекат покретањем заштитних радионица ради запошљавања њихових чланова.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

Обавеза друштва је да подржи пројекте овог удружења да би њихов рад био одржив, поручио је ресорни министар Драган Богданић.

У удружењу “Минерали” се надају да ће институције у складу са законом почети да купују њихове производе јер би на тај начин добили неопходну помоћ. 

- Надам се да ће ова посјета министра и подршка коју нам указује у наредном периоду побољшати продају и омогућити особама са инвалидитетом да ова радионица буде самоодржива - рекао је Радомир Радмиловић, предсједник управног одбора Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске "Менерали".

- Нисмо сви схватили да смо могли да купујемо овај или неки други производ, да лицима са инвалидитетом омогућимо да се социјализују, да учествују равноправно с нама у друштву. Да заборавимо профите и да их подржимо куповином њихових производа - наводи Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.