latinica  ћирилица
28/11/2016 |  15:59 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Шамац: Конституисана Скупштина општине (ВИДЕО)

У Шамцу је одржана конститутивна сједница Скупштине општине, на којој су верифоковани мандати 25 одборика.
Скупштина општине Шамац - Фото: РТРС
Скупштина општине ШамацФото: РТРС

Нови предсједник Скупштине општине Шамац је Ђуро Ивановић из Хрватске коалиције. Начелник општине Ђорђе Милићевић није добио подршку скупштинске већине окупљене око СНСД-а за већину предложених кандидата вршилаца дужности општинских ресора. 

Скупштинску већину чине СНСД, ДНС, Хрватска коалиција и Независна странка „др Михајло Товирац“ са 14 одборника. Савез за промјене има 11 што је недовољно да буду стабилна подршка начелнику општине Ђорђу Милићевићу. Прва сједница Скупштине општине показала је да два блока имају различита мишљења о бројним питањима, што ће се, свјесни су и једни и други, одразити на функционисање локалне власти.

- Старе, деструктвине снаге покушавају да свој изборни, губитнички изборни резултат претворе у побједу тиме што су формирали скупштинску већину - наоди Благоје Симић, клуб СДС-а.

- Али то не значи да ми на будућим сједницама нећемо бити конструктиван дио скупштине, свјесни смо ситуације у којој се налази општина Шамац - каже Предраг Маринковић, клуб СНСД-а.

Данас нису изабрани вршиоци дужности начелника пет од седам општинских одјељења и служби, нити замјеник начелника општине.

- Моји приједлози нису прошли, прошли су само неки из неких политичких калкулација и то је потпуно јасно - наводи Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац.

За вршиоце дужности начелника финансија именован је Слободан Сјенчић, а опште управе Лепа Тривић.