latinica  ћирилица
28/11/2016 |  16:08 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Градишка: Отворена изложба архивских докумената (ВИДЕО)

Поводом 25 година постојања Народне Скупштине Републике Српске, у Завичајном музеју у Градишци отворена је изложба архивских докумената који свједоче о развојном путу Парламента од његовог конституисања до данас.
Градишка - НСРС - Фото: РТРС
Градишка - НСРСФото: РТРС

Изложбу је отворио предсједник Скупштине Недељко Чубриловић, који се претходно састао са начелником општине Зораном Аџићем. 

За четврт вијека рада Народне скупштине донесено је девет резолуција, 25 декларација, више од 1.700 закона, двије и по хиљаде одлука, мноштво препорука, програма, закључака.

- Надам се да ће и овај сазив НСРС наставити путем којим су ишли и наши први посланици послије вишестраначких избора. Надам се да ће бити достојни својих предака и доносити најважније одлуке у интересу народа Српске - наводи Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Захваљујући овој поставци, многи су се подсјетили првог сазива, важних одлука и свједочанства политичких околности '90-их година прошлог вијека у којима је значајну улогу имала Народна скупштина.

- Из грађе се може видјети колико су биле битне све одлуке НСРС свим предсједницима и предсједницима Влада у борби за очување статуса и бољег позиционирања Републике Српске - рекао је Зоран Аџић, начелник општине Градишка.

- Част Музеја је да буде домаћин ове изложбе која се не виђа често, а Градишка је један од градова гдје ће се наћи ова поставка - навео је Драган Матавуљ, директор Завичајног музеја Градишке.

Организатор изложбе је Архив Републике Српске, а Завичајни музеј домаћин - документи и остала архивска грађа биће изложени наредних осам дана.