latinica  ћирилица
28/11/2016 |  16:26 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Братунац- Конституисан локални парламент, ДНС прекршио коалициони споразум (ВИДЕО)

Избором функционера и верификацијом мандата, у општини Братунац конституисан је нови сазив локалног парламента. За предсједника СО изабран је Ћазим Јусуповић из СДА, а Видоје Зарић из СНС-а за потпредсједника.
Братунац - Сједница Скупштине општине - Фото: РТРС
Братунац - Сједница Скупштине општинеФото: РТРС

Будућу скупштинску већину у Братунцу чиниће одборници СДА, ДНС-а, СНС-а СДС-а, уједињене Српске, НДП-а и један независни одборник. Представници власти кажу да ће однос према раду бити другачији него у ранијим сазивима.

Први човјек локалног парламента је Ћазим Јусуповић који је рекао да ће приоритети у раду бити инвестициони пројекти

Скупштинску већину је подржао и начелник општине чија СДС се накнадно прикључила локалној власти.

"Када се заврше избори мора да се подвуче црта гдје интереси грађана постају приоритет број један. Ово је била најреалнија скупштинска већина", изјавио је начелник општине Братунац Недељко Млађеновић.

У опозиционом СНСД-у који има два одборника кажу да ће нова већина наставити лош рад из прошлих мандата

Осим СНСД-а, у опозицији у Братунцу су остали и одборници ПДП-а, СДП-а и Савеза за демократску Српску.

СНСД: ДНС ПРЕКРШИО КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ

ДНС, СНС, НДП и Уједињена Српска, уз подршку СДС-а, данас су "на велика врата увели СДА у политички живот Братунца", саопштено је из братуначког одбора СНСД-а.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Братунац Славица Јовановић истакла је да је данашња конститутивна сједница Скупштине општине показала право лице појединих политичких партија из Републике Српске које чине скупштинску већину у овом мјесту.

У саопштењу се указује да СДА са четири одборника постаје кључни фактор у одлучивању у братуначкој Скупштини и истиче да је то учињено ради задовољавања личних интереса појединаца из странака које су формирале скупштинску већину, занемарујући чињеницу да СДА јавно негира постојање Републике Српске.

Јовановићева, која је и одборник у новом скупштинском сазиву, каже да су у братуначком СНСД-у посебно огорчени на локални ДНС, са којим су прије избора потписали коалициони споразум о сарадњи, а који је та странка прекршила у Братунцу, као и у Бијељини и још неким општинама Републике Српске.

Она је осудила непринципијелност ДНС-а и нагласила да се, по ко зна који пут, показало да ова странка не поштује договоре и не дјелује по принципима политичке коректности.

Јовановићева истиче да се СНС крије иза имена Александра Вучића, а у Братунцу "уводи СДА у власт", заборављајући шта се Вучићу десило приликом прошлогодишње посјете Поточарима на позив представника из те странке.

"То што је СДА дража ДНС-у и СНС-у од СНСД-а, довољно говори о тим странкама", закључила је Јовановићева.

Извор: РТРС, СРНА