latinica  ћирилица
29/11/2016 |  08:54 ⇒ 09:16 | Аутор: РТРС

Серија А: Интер бољи од Фиорентине

Фудбалери Интера побиједили су у Милану екипу Фиорентине са 4:2 у посљедњој утакмици 14. кола Серије А. Реми Наполија и Сасуола.
Фудбалери Интера -
Фудбалери Интера

Интер је уписао шесту побједу од почетка шампионата и сада је осми на табели са 21 бодом, док је Фиорентина девета са бодом мање, али и утакмицом мање.

Интер је одлично почео утакмицу, па је послије само 19 минута игре имао предност од 3:0. Марцело Брозовић је почео серију голом са око 15 метара у трећем минуту. Само шест минута касније Антонио Кандрева је повећао на 2:0, а гол Фиорентине погодио је и Мауро Икарди у 19. минуту.

Фиорентина је у 37. минуту смањила резултат поготком Николе Калинића, али је у судијској надокнади времена остала без Гонсала Родригеса који је зарадио директни црвени картон након старта над Икардијем.

Иако са играчем мање, Фиорентина је играла храбро у наставку утакмице, па је у 62. минуту смањила заостатак на 3:2. Гол је постигао Јосип Иличић послије контранапада.

Екипа из Фиренце након тог гола имала је неколико прилика да изједначи и унесе додатну неизвјесност, али није успјела у томе.

Побједу Интера, који је слабије одиграо друго полувријеме, потврдио је Икарди у 91. минуту својим 12. голом у Серији А.

Интер у наредном колу гостује Наполију, док Фиорентина дочекује Палермо.

Фудбалери Наполија и Сасуола одиграли су неријешено 1:1. Наполи је повео сјајним голом Лоренца Инсињеа са око 25 метара у 42. минуту и ту предност је чувао све до 82. минута када је изједначење и бод Сасуолу донио Грегоар Дефрел.

Извор: РТС