latinica  ћирилица
29/11/2016 |  10:12 ⇒ 10:37 | Аутор: РТРС

Сребреница: Ученици не одустају од хуманих циљева

Ученици братуначких и сребреничких школа приредили су занимљив и разноврсан програм у оквиру хуманитарног концерта који су извели с циљем да прикупљени приход намијене за помоћ седмочланој породици Николић из братуначког села Факовићи којој је недавно изгорјела кућа.
Сребреница:Изгорјела кућа седмочлане породице Николић - Фото: СРНА
Сребреница:Изгорјела кућа седмочлане породице НиколићФото: СРНА

Иако је синоћ одржани програм био разнолик, а цијена симболична - двије марке, посјета није била задовољавајућа и свега двадесетак грађана присуствовало је овом хуманитарном програму.

Ученици кажу да их слаба посјета и симболичан износ прикупљених средстава од овог наступа неће обесхрабрити и поколебати и да ће наставити на различите начине да прикупљају помоћ за породицу Николић у којој је петоро дјеце од којих су нека њихови школски другови.

До сада су ученици сребреничких и братуначких школа извели културни програм у Братунцу и приход од улазница, као и средства која су прикупили од свог џепарца уручили су Николићима.

Племенитост ђака требало би да инспирише и остале становнике, посебно оне имућније, да се укључе у акцију и помогну да се Николићима сагради нова кућа.

Ова породица је остала без куће у ратном вихору, а након рата изградила је нову кућу која је уништена у недавном пожару.

Срећом нико од чланова породице није настрадао и Николићи се надају да ће уз помоћ добрих људи поново саградити себи дом.

Носилац домаћинства Златан Николић захвалио је начелнику општине Братунац Недељку Млађеновићу, који је одмах посјетио породицу, уручио им једнократну новчану помоћ и обезбиједио привремени смјештај о трошку општине док им кућа не буде обновљена кућа.

Извор: СРНА